Zwangerschap

Voor het eerst zwanger, en nu?

Ik weet nog heel goed, het moment dat ik een positieve test in mijn handen had. Er ging van alles door mijn hoofd heen, wie moet ik bellen, en wat moet ik nu direct regelen? 10000 vragen door het hoofd van een zwangere.. Vandaag geef ik je een paar handige tips!

Foliumzuur.

Hopelijk slikte je al foliumzuur voor je zwanger werd/ probeerde. Anders adviseer ik je om er direct mee te beginnen! Hiermee voorkom je een open ruggetje.

Verloskundige.

Zoek een verloskundige waar je je goed bij voelt. Oké dit klinkt makkelijker dan het is. Vooral als dit je eerste zwangerschap is. Hier mijn tips: Google naar de dichtstbijzijnde verloskundigen. Lees op hun website oa hoe hun werken, en de over ons pagina. Niet om te kijken of ze er leuk uit zien!

Maar om hun ervaringen, verhalen te lezen. Sommige verloskundigen richten zich op thuis bevallingen andere hebben meer met bad bevallingen. Dus lees goed of het bij je aansluit. Het zou jammer zijn als je verloskundige weinig heeft met bad bevallingen, terwijl jij dat juist wilt!

Verder raadt ik je aan om ervaringen te lezen van andere moeders. Wat vonden zij van deze verloskundige? Daarna kun je bellen of mailen voor een kennismaking. Mocht je het gevoel hebben dat deze praktijk niks voor je is, ga dan opzoek naar een ander! Dat voorkomt een hoop onvrede en stress tijdens de zwangerschap.

Laatste menstruatie??

Ik zelf had een onregelmatige menstruatie dus was het gokken, hoever is was. Mijn uitgerekende datum is daarom maar liefst 3x aangepast! Van 4 maart naar 10 maart naar 8 maart. En ze kwam ter wereld op 7 maart! Het is dus belangrijk als je zwanger wilt worden om je menstruatie goed bij te houden.

Gezonder eten.

Stop gelijk met al het ongezonde eten! En start met gezond eten. Groeten, fruit en voldoende vocht! Stop ook met het eten van oa rauwe vis, filet American en nog een hoop andere dingen! Hierover kan je verloskundige het beste uitleg over geven.

Zwangerschap cursussen, beval plan, baby beurzen, baby dozen, shoppen..

Dit allemaal hoef je natuurlijk niet gelijk te doen! Oriënteren kan altijd. Maar geniet van je zwangerschap! Zeker de eerste 12 weken. Je zit waarschijnlijk met een hoop spanningen, is het er 1 of zijn het er 2? Is het gezond? Klopt het hartje? 100000 vragen waar je zo snel mogelijk antwoord op wilt.

Wat ik je zelf fijn vond was om met ongeveer 7-8 weken een echo te laten maken. Zeker bij zwangeren die in onzekerheid zitten is dit fijn. Je ziet weliswaar een koffie boontje, maar als het goed is zie je ook een hartje kloppen! Geloof me, dit haalt in 1 klap een hoop onzekerheden weg! Deze echo wordt niet altijd vergoed, dus kijk bij je zorgverzekering mocht je dit willen.

En nu we het toch over verzekeringen hebben.. Kijk eens naar je pakket. Wat wordt er vergoed en wat niet? Vraag ook tijdig een kraampakket aan. Bij mij duurde het zo lang dat ik behoorlijk in de stress schoot, de laatste weken van mijn zwangerschap!

Geniet van je zwangerschap! Want 9 maanden gaan echt vliegensvlug!

2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.