Peuter Zindelijk worden

Onze ervaring met de zindelijkheidsbox deel 1

Zindelijk maken van een kind, het blijft een uitdaging. Wij kregen onze hond super snel zindelijk maar is dat wel te vergelijken met een kind? Neee! Halleluja wat een inspanning is het zindelijk maken van je oogappel zeg!

Daarom kocht ik na heel wat positieve recensies, de zindelijkheidsbox. Een duur geintje, wat volgens vele echt waard is.. eerst zien dan geloven toch?!

Het doosje bevat aardig wat info en handige tips. Daarnaast krijg je een aantal dag schema’s, beloningskaarten/stickers en een plas diploma. En voor elke dag een kaartje met wat te doen. Op de achterkant staan zinnentje wat je kunt zeggen als het goed gaat of juist mis gaat.

Na het kleine boekje bestudeerd te hebben, sloot ik me aan bij hun speciale Facebook groep voor nog meer tips. Maar daar ben ik nog niet toegelaten.. beetje jammer wat zeker op dag 1 had ik graag wat ondersteuning willen hebben.. Vol goede moed, met cadeautjes en het potje in de woonkamer gingen wij aan de slag! Lees per dag onze ervaring.

Dag 1

Super spannend allemaal natuurlijk en alles was zo nieuw voor ons allemaal. Roos moest wennen aan het feit dat ze een onderbroek droeg en wij ook! Niet meer verschonen maar de hele dag haar in de gaten houden.

De eerste uren was het vooral een strijd om roos op het potje te laten zitten. Ze vond het allemaal een beetje gek en begreep niet wat ze moest doen. Na heel wat ongelukjes.. En zelfs even een opgegeven moment gebeurde het toch! Toen wij beide niet keken, deed ze gewoon haar aller eerste plasje op het potje!

Na heel wat gejuich en vreugde dansjes mocht ze eindelijk haar aller eerste sticker plakken op het beloningskaart. Toch zag ik heel wat vraagtekens bij der.. En op een gegeven moment ging het hard! Ondanks nog heel veel ongelukjes heeft ze uiteindelijk toch haar beloningskaart vol gekregen! 3 stickers en 1 cadeautje verder! En 10 natte onderbroeken en heel wat broekjes, sokjes en truitjes verder.. Zijn wij helemaal op! En roos ook! Eind stand dag 1: 5 plasjes op het potje

Dag 2

Wat een zware dag was dit! Het was heerlijk weer buiten en nadat wij gister de hele dag thuis waren en niet konden geniet van de allereerste lente dag van het jaar. Besloot ik vandaag toch wat af te wijken.. ja ik weet het, erg slecht. Maar ik nam mevrouwtje mee met een luierbroekje naar buiten. We hebben samen met de hond ruim 3 kwartier gewandeld en genoten van het Weer. Bij thuiskomst had ze dus een bomvolle plas luier. Hierna ging het luierbroekje uit! Vanaf nu weer onderbroeken! Na heel wat ongelukjes en nadat ik het bijna opgaf.. deed ze dan eindelijk onverwachts een poepje op het potje! Zelf was ze lichtelijk in paniek. Ze had het niet verwacht en vond het vreemd!

Daarna volgde heel wat ongelukjes.. maar op een gegeven moment zei ze toch zelf poep poep! En rende ze richting het potje in de gang. De deur moest dicht en bam! Ze riep mama poep poep! En jaar hoor een grote plasje was gedaan!

Eindstand van vandaag? Pff de 3 stickers zijn gehaald maar hoeveel succesjes? Dat weet ik niet πŸ™ˆ Wel 1 poepje Hoera! En een keer een poepje in haar onderbroek πŸ™ˆ

Dag 3

Ergens een beetje de hoop opgegeven maar ergens ook weer niet.. Dag 3 is een bijzondere dag want opeens maken we vooruitgang! En Jaa de allereerste poepie in het potje is een feit πŸ’©

Hoe erg kan je blij zijn met zo’n mijlpaal haha! Heel af en toe geeft ze aan dat ze poepoe moet doen. En ik heb iets ergs gedaan! De luier weer om πŸ™ˆ Naar buiten gaan zonder luier zag ik niet zitten en dus zijn we weer overdag begonnen met een luierbroekje omdoen..

Benieuwd of het Rosie lukt om zindelijk te worden in 7 dagen? Binnenkort zal ik deel 2 plaatsen 😊

17

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.