Kids birthday Party

Tips voor het organiseren van een eerste verjaardagsfeestje

Onze kleine meid is alweer 1 jaar geworden! En ik organiseerde een groot verjaardagsfeestje. De dag was een groot succes en ik zal daar binnenkort meer over vertellen in een andere blog.

Vandaag wil ik je graag een aantal organisatie tips geven. En dan meer met de nadruk op een eerste verjaardag. Want zo makkelijk is het eigenlijk niet namelijk. Ik geef je een aantal goede tips!

Tip 1

Plannen. Ik raad je aan om al ver van tevoren de plannen te maken. En gebruik hierbij een schema, zodat alles kan noteren en geen dingen vergeet.

Tip 2

Cake smash. Plan ver van tevoren een cake smash. Dit Ivm met het maken van de uitnodigen. En drukte bij de fotograaf.

Tip 3

Uitnodiging. Bij het maken van de uitnodigingen is het heel belangrijk dat je een RSVP erbij zet. Of terwijl, geef tijdig door of je komt! Wanneer je dit niet doet heb je kans dat je teveel eten, taart en stoelen over hebt. Het is altijd fijn om te weten hoeveel/wie er komen.

Verder raad ik je aan om een goede tijd te kiezen. Kindjes van 1 hebben geen zin in een feestje van 10-22:00 dus denk goed na! Wij kozen om het feestje van 13:30-18:00 te vieren. Rosie was om 18:00 helemaal op en viel als een Roosje in slaap. Ze heeft zich trouwens geweldig gedragen omdat het feestje niet te lang duurde.

Iets wat ik niet heb gedaan en wel erg spijt van heb. Is een kado lijst of kado tips. Ik liet iedereen zelf wat kiezen en kopen. Hier resulteerde in een aantal envelopjes, kadobon en een hoop verschillende cadeautjes. Gelukkig vielen de meeste cadeautjes goed in de smaak maar een aantal ook weer niet.. Dus lieve jij, zet het gewoon erop voordat je een hoop onzin speeltjes krijgt.

Tip 4

Wanneer je het feestje elders organiseert, is het handig om een aantal dingen mee te nemen. Bijv een luiertas. Ik heb hier een lijstje met wat je echt niet moet vergeten!

  • Luiertas
  • Extra kleding setje (romper niet vergeten!)
  • Eten en drinken voor je kindje
  • Luiers, billendoekjes, snoete poetsers, verschoningsmat
  • Kinderstoel
  • Flessenwarmer (voor de jongere gasten)

Tip 5

Decoratie. Om de zaal of je huis leuk te versieren heb je versiering nodig. Mijn tip is om ver van tevoren al via AliExpress wat dingen te bestellen. Want een hoop spullen zijn daar verkrijgbaar en zijn erg voordelig. Alleen duurt het erg lang voor je het hebt. Dus wees optijd!

Ook raad ik je een bezoekje bij So Low, Zeeman en Action aan. Deze winkels hebben vaak leuke versiering voor een leuk prijsje! Ook Daily style in Amsterdam is een aanrader! Voor helium kan je het beste een tank bij de Action halen. Deze kost €19,95 en de ballonen blijven een hele dag in de lucht. Speciale heliumballonnen zelfs langer! Ik heb al ruim 1 week 2 helium ballonnen in de woonkamer. Ze zakken nog steeds niet naar de grond.

Tip 6

Traktatie. Denk aan de kindjes die komen! Vergeet niet om hun ook iets leuks te geven. Ik had een kinder tafeltje met daarop, kleur boeken, stiften, zakjes snoep, chips, spekjes en bellenblaas met een vingerpopje. Verder had ik een hoop ballonnen erbij gehangen voor het geval iemand een ballon wilde.

Tip 7, 8, 9 en 10

Nog een aantal praktische tips..

  • Weet wie vegan, vegetarisch of een allergie heeft. Het is jammer als de helft niet van je lekkere kippie pan kan genieten! πŸ˜…
  • Regel de taart ver van te voren.
  • Zorg voor een cadeau tafel.
  • Regel een fotograaf. Geloof me je gaat geen foto’s maken! Ik had mijn camera meegenomen en weer zonder foto terug genomen.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips! Binnenkort zal ik ook een schema online zetten die ik zelf gemaakt heb en heb gebruikt voor het organiseren van Rosies eerste verjaardag. Bekijk ook eens op mijn Pinterest voor een aantal thema boards! Heb je nog vragen stel ze gerust bij de comments! Of mocht je nog een goede tip hebben, deel ze ook!

1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.