Mamaplaats Mom life Zwangerschap

Wanneer komt de tweede?

Nu had ik als klein meisje al de wens om een groot gezin te hebben. En ik wilde altijd al heel jong moeder worden. Nu ben ik pas op mijn 26e moeder geworden. En soms had ik eerder gewild maar voor ons kwam dit toch beter uit. We hebben samen genoten van festivals, zijn getrouwd met een groot feest, en hebben ons huidige appartement volledig kunnen verbouwen naar onze wens.

Soms is het jammer dat we niet eerder begonnen zijn aan kinderen. We wilden al vanaf het begin 4 kinderen. Ondertussen vinden wij 4 kinderen veel, en vraag ik me af kan ík überhaupt zoveel zwangerschappen aan? Ik kreeg op mijn 25ste een miskraam, ik was nog maar net gestopt met de pil en raakte vrijwel direct zwanger! Helaas liep dit uit tot een miskraam. Ik heb het er erg lang moeilijk mee gehad. Want wat ging er mis? Ik was tijdens de zwangerschap van Rosie ook erg bang voor een 2e miskraam. Gelukkig ging het allemaal goed en heb ik een geweldige zwangerschap gehad.

Maar je voelt het al aankomen, ik zie nu weer een hoop zwangere om mij heen. En op de Facebook groep waar ik lid van ben (kindjes maart 2019) zijn er een hoop moeders alweer bevallen van een 2e! ergens gaat het bij mij wel weer kriebelen.. Rosie is nu 17 maanden en ergens vind ik dat wel de perfecte moment om te stoppen met de pil maar aan de andere kant wacht ik liever tot ze 2 jaar is..

Ook blijft het in mijn hoofd spoken, wat nou als het misgaat? Wat nou als ik niet zwanger wordt? Ben ik nog wel vruchtbaar? 1000 twijfels en vragen die door mijn hoofd zweven.. Ook mensen die continue vragen of er gezinsuitbreiding komt zorgen bij mij voor meer hoofdpijn. Hoewel ik tegenwoordig zeg, pas wanneer Rosie 2 jaar is. Aan de ene kant denk ik, ja ik ben klaar voor een tweede! Maar aan de andere kant denk ik, nee ik wil nog even genieten van mijn dreumes!

Dus lieve mama’s vertel mij eens wanneer jij klaar was voor een tweede?

1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.