Mamaplaats

Ze wil alleen maar fruit..

Ik denk dat veel moeder wel hiermee te maken hebben. Een kind wat geen groente wil eten of fruit. Mijn dochter eet het liefst de hele dag brood korstjes en fruit..

Volgens het boekje gestart met hapjes..

Toen Roos net begon met eten, gaf ik haar elke dag een klein beetje groente. Een soort per keer voor een paar dagen. Jup helemaal volgens het boekje.. Later introduceerde ik het fruit bij madame. En bam! Er ging een nieuwe wereld voor haar open! Maar wederom gaf ik haar precies volgens het boekje eerst groente en pas later op de dag fruit.

Op een gegeven moment kreeg ze brood. Ik was zelf als kind een hele moeilijke eter, zo moeilijk dat ik op latere leeftijd (19/20 jaar) een eetstoornis had. Gelukkig is dat allemaal verleden tijd! Maar dat zorgt er wel voor dat je extra alert bent met je kind, al is het nog maar een baby. Ik merkte al snel dat Roos brood lekker vond. En de korstjes graag liet liggen.. dus besloot ik haar de korstjes te geven als tussendoortje. In het begin kon ze dat niet echt waarderen maar op een gegeven moment gingen de korstjes als koekjes op.

Yes mijn kind eet korstjes!

En wauw wat was ik trots op mezelf! Mijn kind at korstjes! Whoehoee! Mensen waren altijd verbaast hoe ik dat voor elkaar had gekregen. maar toen gingen we richting de 1 jaar, en kwam ze in de fase, ik wil geen groente terecht.. Al die tijd was ze een geweldige eter zonder struggles en toen opeens.. alles sloeg dus om.

Gepureerd wil ze nog wel groente eten maar stukjes gaan er echt niet in. Terwijl vlees er dus wel ingaat.. bijzonder hé? Ik kook dus altijd apart voor Roos en moet altijd groente en rijst pureren, anders weigert de het te eten.

Verschillende manieren geprobeerd

Ik heb heel Google afgezocht naar tips en adviezen. Van monkey platter tot de Rapley methode, niks werkt. Ook het avondeten vervroegd geven werkt dus niet, groente in stukje eerder op de dag geven was ook geen succes. Ik heb zelf getwijfeld of het haar keelamandelen waren, maar nee stukjes fruit, brood en vlees gaan er zonder moeite in.

Geen strijd.

Gelukkig groeit Roos goed en is ze een druk en vrolijk meisje. Ze is wel slank maar dat was ze als baby al, dus of ze ondergewicht heeft? Nee dat niet. Ik heb sinds kort ook besloten om er geen strijd meer van te maken, loslaten is dan het beste denk ik.. Ik hoop gewoon dat deze moeilijke eter fase heel snel voorbij is!

Hoe gingen jullie om met een moeilijke eter?

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.