Mamaplaats

Mijn baby had pijn, en wij hadden niks door..

Ik dacht moet ik dit delen met iedereen? Jaa! Ons dochtertje had kennelijk pijn, maar liet dat niet echt merken aan ons. En als newbie mom and dad, weet je ook natuurlijk niet veel..

De zwangerschap

Ik heb een hele fijne zwangerschap gehad, ik had dus echt niks te klagen! Kleine buik en alles verliep soepeltjes. Met 28 weken was de kleine meid al ingedaald. Misschien wel eerder maar dat kon de verloskundige niet 100% zeker bevestigen. De bevalling verliep naar omstandigheden ook goed.

Na de geboorte leek er dus niks aan de hand. Ze deed het goed, kwam langzaam aan in gewicht. Het enige wat ons opviel was dat ze wat moeite had met aan happen met de borstvoeding. De kraamverzorgster zag dit niet als een groot probleem en gaf als hulpmiddel een tepelhoedje. Daarna ging alles prima, zonder wilde ze niet drinken dus was het best lastig op sommige momenten.

Newborn fotoshoot

9 Dagen na de bevalling gingen wij naar de fotograaf. De fotograaf had ook al mijn zwangerschaps fotoshoot gedaan. Onze kleine meid gedroeg voorbeeldig. Tijdens het voeden en omkleden viel het de fotograaf op dat ze overstrekte. Toen ze vroeg of ze dat vaker deed? Zeiden wij, Uhh ja.. Dat is toch normaal? De kraamverzorgster heeft er namelijk nooit wat over gezegd.. De fotograaf adviseerde ons een osteopaat, en vertelde ons dat dit niet goed is..

Toen de fotoshoot klaar was, heb ik gelijk in de auto gezocht naar informatie over overstreken en een osteopaat. Ik las onwijs veel positieve ervaringen. Dus maakte ik een afspraak bij de osteopaat. We konden over 1 week terecht.

De osteopaat

Daar zatten we dan, bij de osteopaat. Ons meisje was ruim 2 weken en deed het geweldig. Ze huilde alleen als ze honger had en sliep al netjes door. We hadden niks te klagen en waren gelukkige ouders. De osteopaat vroeg ons een hoop vragen, huilt ze veel? Slaapt ze door?

Overal konden wij alleen maar positieve antwoorden geven. Tot het puntje borstvoeding.. het aan happen was nog steeds een groot probleem.. De osteopaat ging na alle vragen aan de kleine meid voelen. En ze zei nog voordat ze ging voelen, ik verwacht niet veel hoor! Ik denk dat er niks aan de hand is.

Ik heb me vergist! Ze heeft wel pijn..

Al tijdens het voelen en oefeningen doen, veranderde het gezicht van de osteopaat. Ze bleef maar oefeningen doen en keek steeds moeilijker.. ondertussen raakte ik lichtelijk in paniek.. Na het onderzoeken gaat ze weer zitten, Ehhm ik heb me vergist! Ze heeft wel degelijk pijn.. Ik denk dat we maar snel een volgende afspraak moeten inplannen. Daar zatten we dan, van blij nieuwe ouders, in bezorgde ouders. Waarschijnlijk heeft ze in mijn buik een tijdje in een verkeerde houding gelegen. En doordat ze een hoge pijn grens heeft klaagt ze niet zo snel. Het overstreken deed ze omdat ze lat had van haar heupen en nek. Alles zat vast. Na 3 behandelingen ging het goed! Ze dronk aan de borst zonder dat stomme irritante tepelhoedje. Ze overstreken deed ze niet meer. Alleen als ze boos was..

Na deze ervaring zijn wij zo blij dat we een osteopaat hebben bezocht. Want anders waren we er nooit achter gekomen dat ze pijn had. Bij een volgend kindje gaan wij gelijk naar de osteopaat, een check up kan nooit kwaad!

Heb jij ook een positieve ervaring met een osteopaat?

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.