Mamaplaats

Hoe wij een naam kozen voor onze dochter

Een naam verzinnen voor je kind, wat een uitdaging is dat zeg!

Ik weet nog wel toen ik zwanger was en erachter kwam dat we een dochtertje kregen. Iedereen wilde weten of we een naam hadden en zo ja wat werd haar naam? Om eerlijk te zijn was ik tot de geslachtsbepaling echo er echt van overtuigd dat het een jongetje was. En ik had dus al een jongens naam in gedachte.

Maar toen we hoorden dat het een meisje werd, hadden we eigenlijk ook al snel een naam gekozen. En omdat wij allebei geen 2e naam hadden, wilde ik dat juist wel voor onze dochter. Maar toen kwamen toch snel de twijfels.

En vonden wij de eerste keuze toch niet passen bij ons dochtertje. Daarna begon weer de zoektocht. Elke dag op internet zoekende en in de 1000 namen boek. En op een avond kwam ik met een geniaal idee. Haar 2e naam zou eigenlijk Rose worden, ja vernoemd naar Titanic haha. En Angelina haar voornaam. Ik besloot wat te knippen en te plakken en bamm daar was haar naam! Rosalina!

Gelukkig was manlief ook gelijk verlieft op deze naam en besloten wij hiervoor te gaan. Natuurlijk ook even op Google gezocht wat haar naam nou eigenlijk betekende. En haar 2e naam was eigenlijk mijn 2e keus voor haar 2e naam. (Uhh volgen jullie het nog?!) Paola dus, en zo bij elkaar klinkt het gewoon te leuk! Haar naam is dus Spaans, maar dat past ook perfect bij der. Ze is tenslotte half latina. Is trouwens ook echt te merken aan haar dans moves haha!

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.