Bedtijd Collab

De Lollipop camera 🍭

De juiste babyfoon vinden is best lastig, en ik dacht dat wij de perfecte hadden gevonden.. maar helaas na 1 jaar merkte wij dat de batterijen niet naar behoren werkten.. En aangezien onze grote meid binnenkort haar ‘grote meiden’ kamer krijgt, willen wij haar graag in de gaten houden ‘S nachts.

En daar is hij dan, de roze lollipop camera. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar uiteraard ging ik voor roze! Deze camera werkt via de net, en WiFi. Je hebt geen aparte beeldscherm nodig, alleen een opgeladen smartphone 😉

Installatie

Het installeren ging sneller en makkelijker dan verwacht. Je krijgt in de verpakking een handleiding met daarop beschreven welke app je nodig hebt. Verder zitten er kabelgoten bij, 2 soorten stekkers (Europese en een Amerikaanse denk ik?) een kabel, een tak waarop je de camera kunt vastmaken en een klem. De camera zelf heb je zo geïnstalleerd, nadat je de app op je telefoon hebt. Belangrijk; je hebt WiFi nodig!

De app

De app heet Lollipop, en is beschikbaar voor Android en Apple. De app heeft meerdere functies; Live view, om live te kijken. Wanneer je op het beeld drukt, kun je bijv een muziekje aanzetten of een geluid, maar ook kun je verschillende dingen instellen zoals meldingen en wanneer hij je een melding moet geven.

Ook heb je een privé modus, hier kun je dus geen beelden opnemen of foto’s maken. Wat wel kan met de gewone modus. De gewone modus is overigens ook veilig. Maar het verschil is dat je in de privé modus alleen op het moment dat jij hetzelfde WiFi verbinding hebt als de camera kunt kijken. Bij de gewone modus kun je ook zonder WiFi dus kijken.

Wist je trouwens dat je kunt praten in de app? Dit wordt afgespeeld op de camera! Hoe grappig is dat! De volume kun je ook aanpassen. Bij inbox zie je een overzicht van meldingen en bij settings kun je nog wat dingen instellen.

Mocht je nog meer functies willen uitproberen, dan kun je tegen betaling de Lollipop care abonnement nemen. Hiermee heb je toegang tot meer functies!

Wat vinden wij ervan?

Ik zal eerlijk bekennen dat ik anti WiFi camera was, bang dat iemand kon meekijken. Maar gelukkig kun je deze camera goed beveiligen ook kun je hem op stand-by zetten.

Je wordt wel gestalkt met meldingen, maar goed dat heb ik dan ook zelf zo ingesteld. Hij is super flexibel, je kunt hem op de meest gekke plekken veilig monteren. Zodanig flexibel en lichtgewicht dat je hem overal in huis kunt ophangen. En ook een prachtig design!

Ik zie dus een hoop voordelen, vooral dat de camera nooit leeg is! Alleen als nadeel, mocht je mobiel leeg zijn, dan heb je dus pech.. Dus aan de oplader is dan de enige optie. Ook als iemand komt oppassen moet je ervoor zorgen dat zij de app hebben, of zet de app op een tablet!

Want geef nou toe, het is toch een plaatje?!

Je koopt de Lollipop camera op Amazon voor €169,95

13

1 Reactie

  1. Thanks sharing for informative article. This article exposition really well….
    MR Mamun onlangs geplaatst…Blink video doorbell with chime app alertsMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.