Bakken

Recept Sinterklaas gevulde koeken

Tijd voor een lekkere Sinterklaas recept! Bereid je voor want dit recept gaat je wel even tijd kosten.

Dit heb je nodig:

  • 100 gram bakmeel
  • 65 gram kristalsuiker
  • 75 gram roomboter
  • 1 eetlepel melk
  • Koek en speculaas kruiden mix
  • 100 gram amandelspijs
  • 1 ei
  • Decoratie sprinkles en amandelschaafsel

Let’s bake!

Voor het deeg doe je de bakmeel, kristalsuiker, koek en speculaas kruiden (ik deed er 4 theelepels van in, van dit is naar eigen smaak en keuze) en roomboter in een grote kom. Dit kneed tot een mooie bal. Dit verpak je in een stuk vers houd folie en stop je voor 30 min in de vriezer.

Vervolgens verwarm je de oven voor op 175 graden. Doe je alvast de amandelspijs in een kom, doe 1 theelepel losgeklopte ei erbij. Kneed dit tot een mooie bal.

Daarna rol het deeg uit, steek hieruit een aantal rondjes. Hiervoor kun je ook een glas gebruiken onderste boven 😉 op elk plakje doe je een klein bolletje amandelspijs. Doe vervolgens de andere plak erop, en maak er een mooi bolletje van. Bestrijk deze met de rest van het losgeklopte ei en leg deze op een bakplaat. Met deze hoeveelheid aan ingrediënten kon ik 6 koeken maken.

Voor de finishing touch doe je wat amandel schaafsel en sprinkles erop.

Dit alles doe je voor 20 minuten in de oven. En laat je daarna ongeveer 10 minuten afkoelen. En smullen maar!

1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.