Bakken

Recept• 🍂Herfst bananenbrood 🍁

Het is herfst en het begint steeds kouder te worden en het regent elke dag. Tijd om wat lekkers te bakken dus! In dit artikel vind je het recept voor heerlijke bananenbrood, met een herfst tintje 🍁

Wat heb je nodig?

  • Bakvorm rechthoek
  • Sprinkles
  • Kleurstoffen
  • 175 gram (room)boter
  • 230 gram basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 3 bananen
  • 225 gram bakmeel of bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2-3 theelepels Koek en speculaas kruiden

Let’s bake!

Allereerst verwarm je de oven voor. Ik heb een elektrische heteluchtoven, deze warm ik op, 175 graden.

Als eerste doe de boter (op kamer temperatuur) en basterdsuiker in een kom, mix het geheel tot een mooi beslag. Snijd de bananen in kleine stukjes of prak je heel fijn. Het lekkerste is om net iets te rijpe bananen te gebruiken. Doe vervolgens de bananen en de 3 eieren bij het beslag. En mixen maar! Daarna de bakmeel, bakpoeder, zout en Koek en speciaal kruiden. Mix het tot een mooi glad beslag.

Nu komt het leukste gedeelte, de kleuren! Je hebt maar 3 kleuren nodig voor deze herfst variant. Verdeel het beslag in 4 komen, doe vervolgens de gewenste kleurstoffen erin. Ik koos voor, oranje, geel, rood en weer oranje. Natuurlijk kun je ook een andere combinatie maken. Vervolgens roer je de kleurstoffen goed door het beslag. En klaar!

Doe de kommen een voor een in de ingevette bakvorm. Ik raad je een stevige bakvorm aan, geen sillicone bakvorm, dan blijft het mooi in vorm en zakt het geheel niet uit.

Ik ging zelf de mis in met een siliconen bakvorm..

Doe de bakvorm voor 60 minuten in de oven. Kijk na 60 minuten of het klaar is, dit kun je doen door middel van een saté prikker of een mesje in het brood te steken. Komt er niks op de mes of prikker? Dan is hij klaar, komt er wel wat op? Doe hem dan nog eventjes in de oven.

Wanneer de bananenbrood klaar is, versier je hem mooi met leuke sprinkles. Eet smakelijk!

Laat je me weten of je het ook gaat maken? En deel je met mij het resultaat? Gebruik hiervoor #rozemamanl

4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.