Voeding

Waarom ik opvolg melk geef aan mijn dreumes

Ze zeggen dat opvolgmelk, dreumesmelk en groeisels commercieel is. Of dat echt zo is? De meningen zijn verdeeld. Zo verraad de titel het al, ik behoor ook tot de groep moeders die hun dreumes geen koemelk geeft.

Ik heb er lang over nagedacht, wel of geen koemelk. Het liefst wilde ik zo lang mogelijk borstvoeding geven, maar helaas na 10,5 maand wilde ons dochtertje het niet meer. Na de fulltime borstvoedings periode ben ik gelijkelijk overgestapt naar kunstvoeding. Ik gaf mijn dochter eerst Hipp voeding nummer 1 daarna ben ik maar nr 2 gegaan. Ook werden offcourse de flessen afgebouwd.

Ondertussen is ons 14 maanden dreumes een grote meid. Ze krijgt nog 2 flesjes per dag. Ik heb een tijdje 1 flesje aangeboden maar ze had echt behoefte aan een ochtend fles. Ze krijgt nu Hipp 3. Dit is biologische kunstvoeding.

Maar goed over tot de vraag die vaak wordt gesteld: Waarom geen koemelk? Ik heb op internet een uitgebreide onderzoek gedaan naar koemelk bij dreumesen. Ervaringen van andere moeders. Is het wel of niet commercieel?? Geloof me het heeft me echt een paar dagen gekost voordat ik overtuigd was en een antwoord had op mijn vragen.

Hier een korte samenvatting van mijn onderzoek op internet. De meeste kinderartsen raden kunstvoeding aan tot 2 jaar. Waarom? Omdat kunstvoeding precies bevat wat een kindje van die leeftijd nodig heeft. Niks teveel of te weinig. Hierdoor krijgt je kindje niks tekort. Althans dat is de gedachte erachter.. of dit met elke kunstvoeding ook zo is? Daar kan ik geen antwoord op geven.

In ieder geval ben ik wel tevreden over het merk Hipp. Hierop reageert onze dochter erg goed op. Geen last van krampjes en ze drinkt altijd de fles leeg. Oke bijna altijd! Ook bevat deze minder onnodige ‘zooi’ dan andere merken. Niet teveel energie of suikers.

Ik geloof zelf niet dat kunstvoeding 2,3, en 4 commercieel zijn. Ik denk dat het wel degelijk voldoet aan de behoeften van je kindje.

Wat denk jij erover? Ben erg benieuwd naar jullie ervaring!

1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.