Dreumes Voeding

Eetschema dreumes 14 maanden

Ik besefte laatst dat ik bijna elke maand een nieuwe voedingsschema maakte voor Roos. Maar sinds ik gestopt ben met borstvoeding, ben ik ook gestopt met schema’s. Maar als mama heb ik vaak momenten dat je denkt, geef ik mijn kind voldoende te eten? Dus in dit artikel deel ik de eetschema van onze dreumes van 14 maanden ❤️

Ochtend

In de ochtend krijgt Roos als eerste een flesje HIPP melk. Ze krijgt 150ml. Na een half uur tot één uur krijgt ze haar ontbijt. Dit bestaat uit of een bordje pap van Nutricia (Multifruit) of sneetje brood met korstjes en een laagje margarine. Vaak krijgt ze ook een paar stukjes banaan of ander fruit erbij.

Middag

Voor de middag krijgt ze als lunch weer brood. Dit keer 2 sneetjes zonder korst. En besmeerd met margarine en jam of appelstroop. Huttekase en pindakaas vind ze niet lekker dus vandaar dit als beleg. Ook krijgt ze een bekertje/flesje limonade. En ja ik weet hoeveel suikers erin zitten! Ik geef altijd 1 keer per dag een bekertje en niet meer. Thee is helaas geen succes en water ook niet altijd..

Tussendoortjes

Als tussendoortje krijgt roos altijd 2 stuks fruit of 1 stuk. Ligt eraan wat voor fruit het is en hoeveel. Verder krijgt ze de korstjes van het middag eten. Vanwege doorkomende tandjes vind ze kauwen op korstjes tegenwoordig erg fijn. Verder krijgt ze nog als ze trek heeft als extraatje 1 Ella koekje of van de Kleine Keuken abrikozen of rozijnen. en als drinken krijgt ze water.

Avond

Als avond eten krijgt roos altijd groenten met kip of vis. Soms krijgt ze alleen groenten, met bijvoorbeeld wat rijst. Ze krijgt alles nog steeds gepureerd. En met de pot mee eten doet mevrouwtje helaas nog niet. Stukjes groenten weigert ze te eten. Overigs eet ze fruit wel in stukjes.. na het warme eten krijgt ze nog een toetje. Ik geef haar altijd Nestlé toetjes. En ze krijgt nog een beetje water.

Voor het slapen gaan krijgt ze nog een laatste fles melk van Hipp. Vaak krijgt ze 150 ml en soms 180 ml.

Nu hoor ik je denken, hoe kan een dreumes van 14 maanden dit nou allemaal opeten? Surprise! Ze zit momenteel in die 14 maanden fase , waarbij ze nu begonnen is met brood weigeren.. Nu mijn advies; niet je kindje verplichten om te eten en heb als ouder geduld!

Deze fase gaat ook weer vanzelf over en zoals alle andere fases die we samen hebben beleefd!

Ps geef je kind juist geen ongezonde snacks of koekjes als ze eten weigeren. Maar geef ze juist stukjes fruit of korstjes, je zult zien dat ze dat vaak wel willen eten. En zo niet, dan hoop ik voor je dat deze 14 maanden hongerstaking snel voorbij is! 🙂

111

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.