Borstvoeding Kolven

Mijn ervaring met de Medela freestyle kolf (dubbel)

Ik riep tijdens mijn zwangerschap al, dat als ik ging kolven dan wilde ik de beste kolf! Zo gezegd zo gedaan! Ik kocht de Meleda Freestyle dubbele borstkolf. En het koste wat maar dan heb je ook wat.. of toch niet?

De Meleda kolven staan in het algemeen bekend als goede kolven. En dure kolven! De Freestyle was de enige met een dubbele, en dat leek mij wel erg handig met werk. De kolf wordt geleverd met 2 standaard borstschilden in maatje M. Deze schilden zijn wel fijn maar je merkte toch dat het net niet goed aansloot, vaak last van lucht. Gelukkig kwam Meleda met de Flex borstschilden. Deze hebben een witte beweegbare rand, hierdoor sluit het perfect aan op je borst. En je merkt echt dat het kolven ook veel beter gaat.

Flex borstschild

Goed even weer terug naar wat je krijgt.. Naast 2 borstschilden en het kolf apparaat zelf, krijg je ook nog 2 flessen, een koeltas met koelelement en een kolftas. Ik durf niet te zeggen of je ook de kolf los kunt kopen zonder alle handige extras.

Nadelen Meleda kolf:

  • Geluid, ik vond het wel meevallen. Maar goed het produceert wel wat volume. Dus mocht je een stille kolf willen dan moet je even verder zoeken.
  • Soms melk in de slangen. Wanneer je tijdens het kolven iets te ver naar voren leunde, kreeg je snel een paar druppels melk in de slangen. Dus het is een kwestie van rechtop zitten en geen onverwachte bewegingen!
  • Niet handsfree

Voordelen:

  • Na opladen gaat de kolf dagenlang mee!
  • Werkt zonder netstroom
  • Display met tijd/licht
  • Snel en goede zuigkracht
  • Dr Brown flessen passen ook op de kolf!
  • Melk gaat rechtstreeks de fles in

Kolven op werk

Op werk ging het kolven echt vliegensvlug met deze kolf. 15 min kolven en even schoonmaken en klaar! Het schoonmaken duurt max 10 min als je het op je gemakje doet. Ook vanwege het feit dat het melk gelijk in de flessen gaat, heb je een stuk minder werk met schoonmaken.

Kortom ik heb zonder problemen lang kunnen kolven met de Medela Freestyle kolf. De kolf kost €359.

* Er is nu trouwens een nieuwe variant, dus je hebt kans dat deze binnenkort in de uitverkoop gaat!

6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.