Borstvoeding

5 Musthaves voor als je borstvoeding wilt geven

Toen ik vorig jaar voor het eerst moeder werd, wist ik het heel zeker. Ik wilde borstvoeding geven! Daarom kocht ik de duurste kolf (achteraf een gevaarlijke zet! want stel je voor als het niet lukte!) Vol goede moed begon ik aan mijn borstvoedings avontuur. Alleen kwam ik al snel erachter dat er een paar must haves zijn die iedereen eerder had moeten weten.

Voedingskleding.

Ik bedoel hiermee dus bh’s maar ook hemden en kleding. Want al snel kwam ik erachter hoe geweldig voedingsbeha’s en hemden zijn! Geen gerommel met aan en uit trekken, en het gaat heel snel. En mocht je het durven, kan is het ook openbaar proof!

Voedingsketting

Na een paar maanden zag ik dat ons dochtertje tijdens het drinken, maar al te graag aan mijn haren trok! Tijd voor afleiding dacht ik. Daarom maakte ik zelf een voedingsketting. Ideaal! Het staat leuk en de kleine heeft iets leuk om mee te spelen. Interesse in een voedingsketting? Ik maak ze nog steeds! Kijk eens op Psst.4.You.

Lek schaal

Uitvinding van de eeuw! Waar ik last van had tijdens het voeden, was een lekkende borst. Jup heel fijn.. NOT! 1. het is zonde van het melk en 2. natte kleding! Daarom kocht ik een lekschaal. Het is een doorzichtig silicone lekschaaltje die zich vacuum zuigt aan je borst. Het doet geen pijn, is misschien even wennen. Maar geloof me, je zult echt versteld staan over hoeveel melk er wordt opgevangen!

Zoogcompressen

Ik weet niet meer of zoog kompressen op een uitzetlijst staan, maar ik raad het je echt aan! Al ben je niet aan het voeden, soms lek je gewoon een beetje. Of als je iets te lang wacht met voeden dan heb je zo een natte vlek! Deze kompressen vangen heel fijn het melk op. Hierbij heb je wegwerp kompressen, maar ook wasbare. De wasbare kompressen heb ik natuurlijk ook geprobeerd.

Een korte samenvatting: Het is oké. Je kunt op zich er een paar dagen mee doen, als je niet veel lekt. Meestal is dit pas na een paar maanden. Ze vangen iets meer op dan wegwerp kompressen. Je kunt ze vaak wassen, maar op een gegeven moment houdt dit ook op natuurlijk. Voelen fijner aan dan wegwerp. Kortom het is het proberen waard! Zeker bij lang voedende moeders.

Borstvoedingsthee

Koop dit wanneer je van plan bent om borstvoeding te geven! Het is lekker en werkt ook nog! In mijn artikel 5 Tips om de productie te verhogen gaf ik het al als tip.


Dit waren mijn absolute must haves. Mocht je zelf ook een goede tip hebben, laat dan vooral een comment achter! Meer tips= meer blije mama’s!

5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.