Creatief/knutselen Dreumes Kleien Toys

Kleien met een dreumes

Aangezien de koude maanden weer terug zijn en de wereld huilt (regen). Besloot ik maar eens met onze dreumes te gaan kleien. ik kocht een leuke set van Play-doh en wat losse potjes klei. Of het wat was?

Ik koos zelf voor het merk Play-Doh, omdat er geen giftige stoffen in zitten. Mocht je kind een hap nemen, dan hoef je niet direct naar de eerste hulp te racen. Ik raad je aan om op de potjes klei te kijken. Daarop staat precies wat erin zit.

En blijf altijd bij je kind zitten! Ze kunnen altijd iets in hun mond stoppen!

Terug naar het kleien! Ik kocht een supermarkt setje, deze had wat leuke vormen dat op etenswaar leek en zelfs bestek! De bedoeling is dat je zelf de gerechten gaat maken. Hiervoor is een dreumes te jong. Maar ik merkte al gauw dat Roos het erg leuk vond om te snijden en te prikken met het vorkje.

Deze handige kaarten zitten ook bij het setje!

Ook heeft deze supermarkt setje een paar potjes klei, in verschillenden kleuren erbij zitten. Daarnaast heeft het 2 kaarten waarop precies staat hoe je alles maakt. Handig voor de ouders ok te helpen of de wat oudere kindjes om zelf te maken.

Deze vormen zijn voor een dreumes nog iets te moeilijk. Maar ik merkte wel dat Roos het heel interessant vond er even ermee in de klei te drukken.

Het is leuk om bolletjes te maken en dit aan je kindje te geven. Zo kunnen zij er lekker in kleden, knijpen en ermee gooien Haha!

Kortom een leuke activiteit met een dreumes! Goed voor de motoriek! Een tip van mij: benoem alle kleuren en vormen! Zo kunnen ze ook nog wat leren tijdens het kleien!

Geschrikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Ook een leuke cadeau tip! 🎁

17

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.