Baby Borstvoeding Voeding

5 Tips om melk productie te verhogen 🤱

Dit dit artikel deel ik met liefde jou wat tips, om je melk productie te verhogen. Dus mocht je een borstvoeding gevende mama zijn, dan heb je misschien wel wat aan mijn tips.

Even een disclaimer, ik ben geen lactatie kundige of professional. Maar gewoon een mama die zonder problemen borstvoeding geeft gegeven.

Tip 1

De eerste tip is misschien wel een tip die je heel vaak zult horen. Sommige zeggen dat het geen zin heeft maar ik kan uit ervaring vertellen dat het bij mij wel degelijk resultaat had. Veel drinken! Goh de goedkoopste manier om je productie te verhogen! Voldoende vocht binnenkrijgen zorgt ervoor dat jij als mama niet uitdroogt en zorgt ervoor dat je iets meer melk aanmaakt.

Tip 2

Waarschijnlijk lach je me uit.. maar ik ben er recht van overtuigd dat dit mij heeft geholpen! Beschuit met muisjes. En nee ik maak echt geen grap! Het schijnt dat de muisjes, waarin anijs zit, ervoor zorgt dat je productie iets omhoog gaat. En ik moet je zeggen, ik heb best veel beschuit met muisjes gegeten tijdens mijn borstvoedingsperiode. Ook was havermout hier een groot succes!

Tip 3

Dit is waarschijnlijk ook een tip die je vaak zult horen. Borstvoedingsthee. Hierbij heb je verschillende merken en soorten. Ik raad je Mama thee van de Kruidvat aan. Deze gebruikte ik een lange tijd, en het hielp echt. Ik moet toegeven dat ik eerst van sceptisch was.. Maar na een paar keer drinken merkte ik echt een toename van melk productie. Of het lekker is? Tja de een zou het lekkerder vinden dan de ander. Ik vond het nog wel te drinken.

Tip 4

Kolven! Dit verhoogt je productie zeker! Ik zal in een ander artikel mijn ervaringen delen. Maar over het algemeen, vond ik kolven niet vervelend.

Tip 5

Baby liefde! Geduld. Regelmatig voeden. Meer uitleg hoef ik niet te geven toch? Samen met de baby in een kamer slapen bevorderd de productie ook. En geduldig zijn en niet opgeven is een van de belangrijkste dingen met borstvoeding geven. Ook is regelmaat nodig. Anders begrijpen je borsten er helemaal niks meer van.. regelmatig voeden/kolven verhoogd en houdt de productie goed op peil.

Tot zover mijn tips. Nogmaals ik ben geen pro! Maar bij mij hielpen deze tips echt heel goed. Dus uit ervaring durf ik dit met jullie te delen ☺️

Mocht je zelf nog een goede tip hebben, laat het ik een reactie achter! Zo kunnen we elkaar een beetje helpen ❤️

4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.