Baby

Met een baby op vakantie (+gratis checklist) 🧳

Op vakantie gaan met een baby vergt wat meer voorbereidingen dan op vakantie gaan zonder baby. Vandaag deel ik je een par handige tips.

Toen Rosie 5,5 maand was gingen wij naar Duitsland Centerparcs. Super leuke vakantie was dat! We hebben alle vier genoten! Ja Chloé was ook mee namelijk! 🐶 Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn bij het op vakantie gaan met een kleintje.

  • Zoek een baby/kindvriendelijke bestemming
  • Regel een babybedje/bad/wipstoel/aankleedkussen. Bij centerparcs had je een baby pakket deze had letterlijk alles wat je nodig hebt. Of je moet alles willen mee sjouwen.. wel handig om beddengoed voor de baby mee te nemen.
  • Neem een kinderwagen/buggy die ook plat kan. Dit Ivm slapen in de wagen
  • Zoek een vakantie adres met zwembad! Super leuk voor een baby!

Ga je met de auto? Zorg er dan voor dat je een goed gevulde luiertas hebt en luierzakjes. Neem ook voldoende melk of baby snacks mee. Ook handig is om 1 reserve outfit in de luiertas te hebben en zorg ervoor dat het voor het grijpen ligt. Ook een aanrader is een flessenwarmer die je met een adapter kan aansluiten op de auto.

Verder is het qua kleding belangrijk dat je extra mee neemt. Neem ook voor de zekerheid een dikke vest of jas mee. Voor outfits raad ik je het volgende aan.m; ga je bijv 5 dagen? Neem 4 extra setjes mee. Niks is vervelender dan kleding tekort komen. Ook met rompers geldt hetzelfde neem extra mee. Ik tel de dagen en doe altijd keer 2 zodat ik nooit tekort kom.

Voor luiers is het wat lastiger want ja, hoevaak verschoon je je baby? Het makkelijkst is een kleine pak luiers mee nemen (deze bevalt vaak rond de 20 luiers) en 1 nieuwe pak billendoekjes. En meestal kun je lokaal wel wat luiers scoren in het ergste geval.

Qua verzorgingsproducten moet je het echt zelf weten. Ik vond het bijv handig om zonnebrand, body lotion, wasgel, shampoo en goedemorgen lotion mee te nemen. Maar goed dat is per ouder anders! Handig zijn de mini’s van Zwitsal, scheelt je weer sjouwen. Wel raad ik je aan om, bepathen of zinkzalf of sudocreme mee te nemen. Niks is erger dan rode billetjes met uitslag. Ook handig zijn dingen zoals een thermometer en paracetamol, you never know!

Download hier je gratis inpak checklist!

Heb jij nog een goede vakantie tip (met baby)?

2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.