Activiteiten Dreumes

Leuke activiteiten met een dreumes

Elke ouder kent deze struggle vast wel.. Wat gaan we vandaag doen? Met een dreumes kan je niet echt veel, althans dat denken de meeste! Maar vergis je niet! Er zijn echt heel veel leuke activiteiten met een dreumes te doen!

Tekenen

Ja echt, je kunt tekenen en kleuren met een dreumes. Ze kunnen echt meer dan je denkt! En ze leren dingen ook heel snel. Ik raad je extra dikke potloden aan, ik zelf heb die van ??? Deze potloden zijn ideaal, al tekent de kleine ermee op de ramen of tafel, je krijgt het zo eraf met een vochtig doekje!

Maar zelfs een kleurboek vinden 1 jarigen leuk. Ze doen maar wat, maar dat maakt het juist zo grappig! Ze ontwikkelen ook nog eens hun motoriek met het vasthouden van potloden. De Zeeman verkoopt hele leuke kleurboeken, deze hebben een speciale potlood en de pagina’s zijn zwart. Wanneer je met het potloodje erover heen krast, krijg je een prachtige tekening te zien met kleurtjes! Geweldig voor de kleintjes!

Boekjes lezen

Samen lezen en plaatjes kijken is erg leuk. Maar wist je dat een dreumes al best veel weet en kent? Je kunt ze testen door te vragen, wat doet een koe, of waar is de eend? Je zult versteld staan wanneer ze het juiste plaatje aanwijzen! Ook proberen ze dingen na te zeggen. Ik kijk vaak met Roos in boeken met veel plaatjes. Vervolgens zeg ik een aantal keer een woord, welke zij probeert na te zeggen. Best grappig om te horen hoe zij het dan weer herhaalt!

Houten puzzels

Puzzelen is iets wat kindjes vanaf 18 maanden erg leuk vinden. Althans Roos vind het leuk Haha. Ik kocht er eentje om te kijken of ze het wat vond en ja hoor mevrouwtje is fan! We hebben nu een kleine collectie puzzels, allemaal van hout. En ze vermaakt zich er echt mee!

Blokken

Blokjes zijn hier in huis ook een groot succes! Ze stapelt graag met spullen en bouwt graag met de blokjes. Samen bouwen is dus erg leuk voor beide! En omgooien ook!

Naar buiten!

Wanneer het lekker weer is, is het erg leuk om met je kleine erop uit te gaan. Ga eens naar een leuk parkje, en wandel gezellig hand in hand. Geniet van de natuur! Want de meeste kindjes zijn er dol op!

Kinderboerderij

Ga eens een keer naar de kinderboerderij! Kinderen zijn dol op dieren (de meeste dan he) En dieren zijn heel goed voor kindjes. Laat ze ontdekken, aaien en kijken naar alle dieren. Het is een geweldig avontuur voor een kleintje!

Dierentuin

Oke dit zit vaak niet om de hoek en ik vaak een echt uitje. Maar mocht je een keer zin hebben in heel leuk uitje, ga dan eens naar de dierentuin! Grote dieren vinden kinderen vaak eng maar ook wel weer interessant! Zorg wel dat je wat lekker mee neemt voor onderweg!

Alles samen

Alles samen doen, is het leukste! Een dreumes ziet jou echt als voorbeeld, en alles wat jij doet is leuk! Dus ga een samen iets bakken, of samen poetsen! Ik geef Roos altijd een schoon doekje, wanneer ik de kasten afstof. Zij gaat er altijd achteraan en vind het echt een leuk spel! Ook hebben we sinds kort een speelgoed schoonmaak set met een dweil en bezem oa. Dat vind ze echt geweldig! En wij ook! Geniet lekker van de tijd want voor je het weet zitten ze op school!

Heb jij nog een leuke activiteit?

1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.